YÜZYÜZE EĞİTİMDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Değerli Velilerimiz ve Çok Değerli Öğrencilerimiz;

     Oğulbalı İlkokulu olarak uzun bir aradan sonra yeniden öğrencilerimize kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimizi çok özledik bir daha okulumuzun okul bahçemizin onların şen sesinden yoksun sessizliğe bürünmesini istemiyoruz. Siz değerli velilerimizin de göstereceği özen , dikkat ve destekleri ile hepbirlikte salgın sürecini  en iyi şekilde yürüteceğimizden şüphemiz yoktur.        

 

YÜZYÜZE EĞİTİMDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren okul salgın koşulları nedeniyle giriş-çıkışlarda okul bahçesine kesinlikle velilerimiz alınmayacaktır. Öğrencilerimiz bahçe kapısından öğretmenlerimiz refaketinde sıralarına yönlendirilecektir.. Okul Çıkışında yine aynı şekilde öğretmelerimiz refakatinde sıra olarak okul bahçesine çıkacak ve dubalarla belirtilen alanda  velilerimize teslim edilecektir.
  2. Velilerimizin okul bahçesine girişleri ve okul bahçesinde bulunmaları, ilgili yönetmelik gereği mümkün olmayacaktır. Sadece okulumuz girişine asılacak olan veli görüşme saatleri içerisinde , kayıt altına alınarak ,Covid-19  önlemleri doğrultusunda (HES kodu sorgulama,Ateş ölçümü, Ziyaretçi Taahhütnamesinin imzalanması)  gerekenleri uygulamaları koşuluyla okula giriş yapacaktır
  3. Öğrencilerimizde herhangi bir hastalık belirtisi (ateş,öksürük,burun akıntısı,kusma,ishal vs.) görülmesi halinde ya da Covid-19'lu bir kişiyle temaslı olması durumunda mutlaka okul idaresiyle iletişim kurularak haber verilmesi gerekmektedir.
  4. Öğrencilerimizin okula gelişlerde mutlaka maske takması gerekmektedir. Maskenin kirlendiği, ıslandığı, kullanılmayacak hale geldiği durumlarda maske ve eldiven atık kutusuna atılarak, eller yıkanıp temizledikten sonra maskenin yenilenmesi gerekmektedir. Bu durumda maske öğretmenlerimiz tarafından temin edilecektir. Öğrencilerimiz yanında yedek maske, kâğıt peçete, dezenfektan veya 80 C alkolü kolonya bulundurabilirler.
  5. Sınıf içlerine çöp kovası konulmuştur. Öğrencilerin normal çöp atıklarını bu kovalara, kullanılmış maske ve eldivenlerini koridorlarda ve okul bina girişlerinde bulunan maske ve eldiven atık kovalarına atmaları gerekmektedir.
  6. Öğrencilerimizin okula giriş yaparken, sınıf içerisinde, okul bahçesinde fiziki mesafe kuralına uyması, yakın temastan kaçınması bulaşma riskini önlemek açısından kesinlikle çok önemlidir.
  7. Tüm sınıflarımız tam kapasite yüzyüze eğitime devam edeceğinden sınıf içerisinde her öğrencinin her gün aynı sıraya oturması gerekmektedir.
  8. Bulaşma tehlikesinden dolayı, öğrencilerin araç-gereç alışverişi yapması sakıncalıdır. Bu nedenle öğrencinin araç-gerecini eksiksiz getirmesi ve kesinlikle başkasının araç-gerecini kullanmaması gerekmektedir.
  9. Okulumuzda her derslik girişine dezenfektan koyulmuş olup sürekli kontrolü gerçekleştirilecektir. Ancak öğrencilerimizin  ders aralarında mutlaka ellerini 20 sn. boyunca sabunla yıkaması önemlidir.
  10. Öğrencilerin tuvalet kullanımı sırasında da sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekmektedir.
  11. Öğrencilerin ders aralarında sosyal mesafeye dikkat ederek bahçeye inmesi, temiz hava alması ve sınıfın boş kalarak havalandırılması gerekmektedir. 
  12. Öksürme ve hapşırma ihtiyacı olduğunda öğrencilerin mutlaka ağızlarını temiz bir kâğıt peçete ile kapatmaları ve o peçeteyi çöpe attıktan sonra ellerini mutlaka temizlemeleri gerekmektedir.
  13. Öğrencilerimizin sınıf ve okul içerisinde yüksek sesle konuşmaması bulaşma riskini azaltmak açısından önemlidir.
  14. Öğrencilerimizin okuldan sonra kıyafetlerini yıkayarak ya da havalandırarak temizlemesi bulaşma riskini azaltmak açısından önemlidir.
  15. 16.Hastalık bulaşma riskini en aza indirmek için öğrencilerimizin kişisel temizliklerine dikkat etmeliler. 
  16. Öğrencilerimizi kronik rahatsızlığı olmayan, 65 yaş altı velilerin bırakıp alması ve mümkün olduğunca her gün aynı velinin bırakıp alması önemlidir.
  17. 18.Çocuklarımızın bağışıklık sisteminin güçlü olması için yeterli uyku ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Bu konuda velilerimizin gerekli düzenleme ve önlemleri alması önemlidir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi